KPSS, Manşet, Memurlar, Öğretmen

2016 KPSS Branş Sıralamaları Güncellendi

lazy

Daha önceki aylarda başarı sıralamalarını güncelleyen ÖSYM, bugün web sitesi üzerinden açıklama yaparak 2016 KPSS Lisans branş sıralamaları ile Ortaöğretim- Ön Lisans KPSS 2016 branş sıralamalamalarının güncellendiğini duyurdu.

ÖSYM’den yapılan açıklamada 2016 KPSS branş bazlı başarı sıralamalarının güncellediğini ve adayların https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden şifre girişi yaparak yeni branş sıralamalarını öğrenebilecekleri belirtildi. KPSS başarı sıralamalarının güncellenmesinde adayların 01.03.2017 tarihinde ÖSYM verilerinde yer alan eğitim bilgilerin, eğitim bilgisi bulunmayanların ise başvuru sırasındaki eğitim bilgilerinin baz alındığı vurgulandı.

Adaylar Sıralamaların Değişmesine Tepkili

Sıralamaların değişmesi sonra birçok adayın başarı sırasında gerilemelerin olduğu hem sosyal medyada hem de forumlarda belirtilmeye başlandı. Adaylar başarı sıralamalarının 1 ay içerisinde daha da geriye gitmesine tepki gösteriyorlar.

Başarı sıralamasının değişmesinde sınav sonuçlarının açıklandığı tarihte sistemlerde okuyor gözüken adayların mezun olması büyük rol oynamaktadır. ÖSYM mezun bilgisinin sisteme düşmesiyle sıralamaları güncellediğini belirtmektedir.

FACEBOOK ÖĞRETMEN SAYFASI

FACEBOOK ÖĞRETMEN GRUBU

GooglePlay      Kamudanses App Store

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir