Formasyon, Gündem

2016 KYK Burs Sonuçları – Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

lazy

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları tamamladı. Öğrencilerin merakla beklediği soruların başında “KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak.” konusu gelmektedir. Burs sonuçlarının tamamlanmasının ardından sonuçların kısa sürede açıklanması bekleniyor.

KYK burs ve öğrenim kredi başvuruları öğrenciler 12 Ekim 2016 tarihinde tamamladı. Fakat henüz KYK burs sonuçları açıklanmış değil. Burs sonuçlarının açıklanması konusunda KYK’dan da herhangi bir açıklama henüz yapılmış değil.  KYK burs sonuçlarının açıklanma tarihinin gecikmesinin sebebi DGS öğrencilerinin KYK burs ve kredi işlemlerinin 28 Ekim 2016 tarihinde bitmiş olması gösteriliyor. KYK, DGS öğrencilerinin burs başvurularını da değerlendirip tek seferde sonuçların duyurulmasını amaçlıyordu. DGS öğrencilerinin burs ve kredi başvurularının da tamamlanmış olmasından dolayı önümüzdeki hafta içinde KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasından sonra burs ve kredi almaya hak kazanmış öğrencilere ödemeler Ocak 2017 yılında yapılacak. Önceki senelerde burslar ayında 6’sında, krediler ise ayın 7’sinde ödeniyordu. KYK’nın yaptığı değişiklik sonrasında artık burs ve krediler öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenen günlerde yapılacak.

KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçları açıklandığında anlık olarak sitemizde bilgi paylaşımı yapılacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir