Manşet, Öğretmen

2016 Şubatta 30 bin Öğretmen Ataması Yapılacak

9k=

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, öğretmen atamaları ve yeni öğretmen staj programı konusunda önemli bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Daha önce Milli Eğitim Bakanı ve Başbakanın açıkladığı gibi şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının yapılacağını belirtti.

2016 yılında 52 bin civarı öğretmen atamasının yapılacağını tahmin ettiğini belirten Aydoğdu: “Bu sayının 30 bini şubat ayında geriye kalan sayının ise ağustos ayında yapılacağını tahmin ediyorum şubatta atanacak 30 bin öğretmen 4 aylık bir staj sürecinden geçecek. Öğretmenler stajlarının 3 gününü tecrübeli bir öğretmenle beraber, 4. gününü okul yöneticileriyle 5. gününü ise il ve ilçe müdürleriyle geçirecek. 4 aylık staj sonrasında öğretmenler derslere girmeye başlayacak. ” dedi.

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun anlattıklarına göre öğretmen atama ve staj süreci şu şekilde olacak: Öğretmenler şubat ayında okullar açılmadan tercihlerini yapacak ve atanacak. Tercihler iki aşamadan oluşacak. Birinci aşamada öğretmenler staj yapacakları ili seçecek, ikinci aşamada ise atanacağı okulu seçecek. Yani öğretmenler stajını atandıkları okulların dışında 81 ilde tercihlerine göre yapabilecek. Öğretmenler atandıklarında maaşlarını almaya başlayacak fakat derslere 4 aylık staj eğitimlerinden sonra girebilecek.

Yeni atanan öğretmenlere, atandıkları bölgeye uyum sağlamaları için eğitim verilecek. Bu eğitimde gidecekleri yörenin özellikleri, kültürü tanıtılarak öğretmenin adaptasyon süresinin kısaltılması amaçlanıyor.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir