Manşet, Öğretmen

2017-2018 Eğitime Hazırlık Ödeneği Ne Zaman – Ne Kadar Yatacak?

lazy

Öğretmenlere her eğitim-öğretim yılı başında verilen “Eğitime hazırlık ödeneği” bir diğer ismiyle de “Öğretmene kırtasiye yardımı” tutarları toplu sözleşme hükümlerinde belirlenmekteydi. 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan eğitim ödeneği tutarları daha önceki toplu sözleşme hükümlerinde yer almıştı.

Toplu sözleşme maddelerine göre 2017 yılında öğretmenlere 1050 TL tutarında eğitime hazırlık ödeneği yatırılacak. Geçen yıl da öğretmenler 1.000 TL tutarında kırtasiye yardımı almıştı.

Eğitime Hazırlık Ödeneği Eylül’de Hesaplarda Olacak

Yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık anlamında öğretmenlere ödenen tutar okulların başlama tarihinde önce öğretmenlerin hesaplarında olması gerekmektedir. Yönetmelikte de eğitime hazırlık ödeneğinin okulların başladığı ay içerisinde yatırılacağı belirtilmektedir. Ancak geçtiğimiz yıllarda tecrübe ettiğimiz gibi çoğu il ve ilçede kırtasiye yardımının ödenmesinin Ekim ayını bulduğu görülmektedir.

FACEBOOK ÖĞRETMEN SAYFASI

TWİTTER ÖĞRETMEN

2017-2018 Eğitime Hazırlık Ödeneği Ne Zaman – Ne Kadar Yatacak?” İçin 3 Sıkça Sorulan Sorular

  1. nurten dedi ki:

    Bu ödenek özel okullarda çalışan öğretmenler için de geçerli mi

    1. admin dedi ki:

      Hayır hocam.

  2. Fatma dedi ki:

    Ücretli öğretmenlere niye verilmiyor bu ödenek. Biz yaz dönemi maaş alamıyoruz. Bizim daha çok ihtiyacımız var eğitime hazırlık desteğine

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir