Manşet, Sınavlar

2017 Dikey Geçiş Sınavı Değerlendirme Raporu Yayımlandı

Z

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ‘’2017 ALES Sonbahar Değerlendirme Raporu’nu’’ yayınlamıştı şimdi ise Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2017 Değerlendirme Raporu’nu yayınladı. Bu rapora göre, DGS’ye açıköğretim fakültesi (AÖF) önlisans mezunları ile meslek yüksekokulları (MYO) mezunları, lisans programlarına girebilmek için katılıyor.

Rapora göre, 2016 yılında Dikey Geçiş Sınavı kontenjanları ciddi bir şekilde artmış. Ancak asıl patlamayı 2017 yılında yaparak 120 binlere kadar çıktığı görüldü. 2017 senesinde Dikey Geçiş Sınavı kontenjanlarının %73’ünü AÖF, geriye kalan %27’lik kısımda ise AÖF dışındakiler yer aldı. Kontenjanların ise %96’sına yerleştirmeler başarı ile yapıldı.

Lisans programına yerleşenlerin yüzde 83’ünü meslek yüksekokulları (MYO), yüzde 17’sini ise AÖF lisans programlarından mezun olanlar oluşturdu.

 

DGS için 2 öneri

2017 Dikey Geçiş Sınavı değerlendirme raporunda ayrıca 2 öneri sunuldu.

DGS sözel testte 60 ve sayısal testinde 60 olmak üzere toplam 120 soru bulunuyor. Bu soruların cevaplanması için ise 140 dakikalık süre veriliyor. Ancak sınavda işaretleme yapmayan yani boş cevap veren aday sayılarının çok fazla olması nedeniyle sınav sürelerinde iyileştirme yapılması önerildi. Buna göre Dikey Geçiş Sınavı’nda adayların soruları tam olarak cevaplayabilmesi için sürenin 140 dakikadan, 180 dakikaya çıkarılması önerildi.

Diğer bir öneri ise lisans programlarına girmek isteyen öğrencilerin puan hesaplamaları için iki testten de minimum 0,5 ham puan alması şartı önerildi.

 

 

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir