KPSS, Manşet, Öğretmen

2017 Geçici Öğretmenlik Sonuçları Açıklandı

Z

Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli çocuklar için alınacak olan 2078 geçici öğretmen sözlü mülakat yerlerini açıkladı. Sonuçlara yazının sonundaki linkten ulaşabilirsiniz.

3 Mart Cuma günü mesai bitimiyle birlikte 2017 geçici süreli öğretmenlik başvuruları tamamlanmış oldu. Milli Eğitim Bakanlığının geçici öğretmenlik başvuru linkindeki bilgiye göre Suriyelilere öğretmenlik başvurusunda branş bazında rakamlar şu şekilde:

Rehberlik branşındaki toplam 500 kontenjana 2945 başvuru yapıldı.

Sınıf Öğretmenliği branşındaki toplam 981 kontenjana 3748 başvuru yapıldı.

Türkçe Öğretmenliği branşındaki toplam 597 kontenjana toplamda 4302 başvuru yapıldı.

2017 Geçici Öğretmenlik Başvuru Sonuçları Açıklandı

Suriyeli çocuklara 2017 yılında alınacak 2078 geçici süreli öğretmen başvurularının tamamlanmasından sonra merak edilen konuların başında “Geçici Öğretmenlik Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?” sorusu gelmektedir. MEB’in yapmış olduğu duyuruda geçici öğretmenlik sözlü mülakatlarının 06 – 08 Mart 2017 tarihlerinde yapılması gerekiyor. Aynı zamanda MEB’in duyurusunda sözlü mülakatların yapılacağı merkezlerin ilan edilmesi 4 Mart 2017 tarihinde yapılır bilgisi yer almaktadır. Bu nedenle 2078 geçici öğretmenlik başvuru sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyordu. MEB beklenildiği gibi akşam saatlerinde sonuçları açıkladı.

2017 Geçici Öğretmenlik Başvuru Sonuçları için TIKLAYINIZ

GooglePlay      Kamudanses App Store

2017 Geçici Öğretmenlik Sonuçları Açıklandı” İçin 2 Sıkça Sorulan Sorular

  1. Sınıfçı dedi ki:

    Verem olduk açıklayın artık.

  2. mehmet kara dedi ki:

    acaba suriyeliler için alınacak Öğretmenlerin mülakat puanları açıklandı bazılarınki açıklanmadı nedenini bilen varsa bir zahmet yazsın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir