Gündem

2023 hedefleriyle eğitimde çıta yükseldi

fw9PJm8PH18w8IDAoOCQ0Lj4iMYoiOiY2Lj09ITEpOSU1Lz2DIzMrOyc3LLygsKi4pLSsHABdfHNdIgKGWAAAAAElFTkSuQmCC

Türkiye 2023’e eğitimle ilgili sorunları tamamen çözmüş olarak girmek istiyor. Bu nedenle bir dizi çalışma ve yenilikler planlanıyor.

Buna göre ülke genelindeki tüm okullar 2023 yılına kadar tam gün eğitime geçecek. İngilizce ile ilgili sorunun ortadan kaldırılabilmesi için 5’inci sınıfların yabancı dil sınıflarına dönüştürülmesi hedefleniyor,

Ders saatleri 09.00 ila 16.00 saatleri olurken müfredat da hafifleyecek. Ders sayısı azalacak ve yabancı dil ders saatleri artacak.

Milli Milli Eğitim Bakanlığı’nın tekli eğitime geçebilmek için yılda en az 25 bin yeni derslik açması gerekiyor. Buna göre Bakanlık 3 yılda en az 80 bin derslik yapacak.

Sınıfların öğrenci ortalaması 28 olarak düşünüldüğünde, yaklaşık olarak 3 bin yeni okulun açılması gerekiyor. Ayrıca okul öncesi eğitimin de zorunlu olması gündemde.

Anaokulu da mecburi olacak ve zorunlu eğitim anaokulu ile birlikte başlayacak. Bu da zorunlu eğitimin 5 yaşında başlaması anlamına geliyor.

Her öğrenci 13 yıl mecburi örgün eğitim içinde kalması için çalışmalar yapılacak. Okul öncesi zorunlu eğitim, pilot illerde başlayacak.

 

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir