Açık Öğretim, Manşet, Sınavlar

MEB’den Ertelenen Sınavlar Hakkında Beklenen Açıklama Geldi

9k=

Bildiğimiz gibi Milli Eğitim Bakanlığı darbe girişiminden dolayı girilecek olan sınavları iptal etmişti. 15 Temmuz’da hain saldırı nedeniyle 23 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan MTSAS-3 sınavı MTAS-4 ile birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinin öğle saatine doğru 11:00 olmasına karar verildi.

MTSAS-3:Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyeri Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığından Açık öğretim ve mesleki açık öğretim sınavlarının da belirlendiği yönünde bir açıklama geldi. Bu sınavların ise 21 Ağustos 2016 tarihinde yapılması bekleniyor.

Açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi öğrencileri sınav sonucunda eğer bir başarı yakalamış,üniversiteyi kazanmış ise yerleştirmeleri ve mezunluk belgeleri saklı kalacaktır.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifi Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarında ise normalde 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılması beklenmişti.Darbe girişiminden dolayı bu sınavın 13 Ağustos tarihinin saat sabah 10:00 ve öğlen 14:00’de iki oturum halinde yapılmasına karar verilmiştir ve resmi olarak kamuoyuna sunulmuştur.

Bu Milli Eğitim Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler müşavirliğinin yaptığı resmi açıklamadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir