Öğretmen

2016 Ağustos Öğretmen Ataması Kontenjanları

9k=

Milli Eğitim Bakanlığının ağustos ayında yapacağı öğretmen atamaları merakla bekleniyor. Öğretmenlerin en çok merak ettikleri soruların başında ise ağustos öğretmen ataması kontenjanları ne kadar olacağıdır. Öğretmenler olarak bu konuda yaptığımız mücadeleyle ağustos öğretmen atamalarının 50 bin olmasını istiyoruz.  Her ne kadar MEB Nabi Avcı’nın ağustos ayında atamalar olmayabilir açıklaması  olsa öğretmenler olarak bu yöndeki taleplerimiz çok güçlü olarak gündemde yer almaktadır.

MEB öğretmen atamalarında açıklanan kontenjanlar branş bazında kontenjanların da belirlenmesinde ölçüt oluyor. Öğretmen kontenjanlarının açıklanmasıyla tüm gözler branş bazında kontenjanların ne olacağına çevriliyor. 2016 şubat atamasıyla beraber öğretmen atamaları sonrasında öğretmenler 6 ay stajyer olarak İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevlendirilip öğretmenlik yolunda tecrübe kazanmaları sağlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının en çok ihtiyaç duyduğu branş listesi ise şu şekildedir:

1-İngilizce
2- Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi
3- Özel Eğitim
4- Sınıf Öğretmenliği
5-Rehberlik
6- İlköğretim Matematik
7-Beden Eğitimi
8- Türkçe
9-Okul Öncesi
10-Fen Bilimleri
11-Matematik
12-Biyoloji
13-İmam Hatip Meslek Dersleri
14- Bilişim Teknolojileri
15-Arapça
16-Türk Dili Edebiyatı
17- Müzik
18-Kimya
19-Sosyal Bilgiler
20- Fizik
21-Güzellik Saç Bakım Hizmetleri
22-Almanca
23-Görsel Sanatlar
24-Yiyecek İçecek Hizmetleri
25-Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi

MEB’in en çok ihtiyaç duyduğu öğretmen branşlarıyla ilgili haberimize ulaşmak için tıklayınız

Ağustos ayında kadroya alınacak öğretmen sayısı belirlendikten sonra yukarıdaki listenin göz önünde bulundurularak kontenjanların öğretmenlik alanlarına dağıtılacağı bekleniyor. Her yıl olduğu gibi ağustos ayında da öğretmen atamaları yapılması bekleniyor.

MEB öğretmen atamalarıyla ilgili haberleri sitemizden güncel olarak takip edebilirsiniz. 2016 Ağustos öğretmen atamaları kontenjanları da açıklanır açıklanmaz sayfamızda yayımlanacaktır. Lütfen sayfamızı güncel olarak takip ediniz.

Facebook Öğretmen Sayfamızı beğenmek için tıklayınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir