Kategori: Diğer Kadın Örgü Modelleri

2018 Lif Modelleri, Anlatımlı Lif Örnekleri

2018 yılının en güncel lif modelleri anlatımları ve resimleri ile sizlerle, Lifler el örgülerini en ilgi çeken ve vazgeçilmeyen en değerli bir ürünüdür.

Kolay işlenilmesi ve pratik olarak taşınması ve hemen bitmesi nedeni ile pek çok hanımın yaptıı kolay bir örgüdür. Çeyizlerinde vaz geçilmez ve göz bebeği olan lifler modası hiç geçmeyen en değerli nadide örgüdür. Şimdi sizlerle bir kaç şık olan lif modeli paylaşıyorum sizlerle.

1-Lila beyaz kalpli lif

Lila beyaz kalpli lif modelimizde iki rek iplik kullanılmıştır.Örülmesin de ise numara örgü tığı kullanılmıştır. Bu lifimizde her bir parça ayrı işlenimiş olup sonradan birleştirilmiştir. İlk olarak 10 cm zincir çekip üzerine fıstık yapıyoruz.İlk bölümün yarısına gelince eksilme yapıp örgümüzü işliyoruz. Son olarak tığla kenar suyu yapıp tüm parçaları birleştirip lifimizi oluşturuyoruz.

2-Yeşil lif modeli


Yeşil lif modelimiz üç renk iple yapılmıştır. Örta kısımdan yine işlemeye başlıyoruz. 8 cmlik bir zincir çekip kare şekilde yeşil bölümü yapıyoruz. Daha sonra üçgen şekilde diimleri yapıp 4 sıra kenar suyu yaparak lifi tamamlıyoruz.

3-Yuvarlak çiçekli lif


Lif modelimizi 8 numara örgü tığı ile işliyoruz. Limizde yeşil pembe tonları ve beyaz iplik kullanıyoruz. İlk olarak 5 adet zincir çekip küçük halka yapıyoruz. Daha sonra halka kapatıp içerisine 6 adet fıstık yapıyoruz.Daha sonra dnerek ve fıstık sayısı arttırarak lifimizi genişletiyoruz. Son olarak kenar suyunu yapıp lifimizi tatmlıyoruz.

4-Desenli lif


Desenli lif modelimiz pembe ,beyaz ve yeşil ip ile yapılmıştır. İlk olarak beyaz iple uzunca bir zincir çekip üzerine fıstık yapıp örgümüze başlıyoruz. Salsıya geçtikten sonra renk geçişlerimizi yapıyoruz. Spn olarak kenar suyundan sonra lifimizi tamamlıyoruz.

5-Kare turuncu çiçekli lif


Lifimize 20 cmlik biz zincir çekip beyaz iple üzerine üçgen olacak şekilde fıstıklar yapıyoruz. Daha sonra düz şekilde işliyoruz. Çiçek motifini dalları ve bağcığını ayrı işleyip üzerine sonradan mone ediyoruz. Son olarak turuncu iple çerçeveleyip lifimizi kullanıma hazır hale getiriyoruz.

Paylaş

Son Konular

  • Diğer

Köpek Mamaları

Köpeklerin sağlıklı bir beslenmeye sahip olması hayatları boyunca sağlıklı ve mutlu kalmalarının temel özelliğidir. Ancak… Devamı...

% Gün Önce
  • Eğitim

Dünyanın En İyi Üniversiteleri (2023)

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması farklı kriterlere göre değişebilir, ancak genellikle akademik performans, araştırma etkinliği,… Devamı...

% Gün Önce
  • İnanç

Apateizm nedir?

Apateizm, inanç veya duygu olarak ilgi veya önem göstermemek, ilgisiz kalmak anlamına gelir. Bu, din… Devamı...

% Gün Önce
  • Keşfet

Uzak Doğulular neden çekik gözlüdür?

Uzakdoğulular genetik olarak çekik gözlü olabilirler. Bu genetik yapı, güneş ışığının zayıf olduğu bölgelerde görme… Devamı...

% Gün Önce
  • Manşet
  • Yararlı Siteler

Mavi Bisiklet film incelemesi

En İyi Film Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü, 53. Antalya Film Festivali'nde En İyi Senaryo… Devamı...

% Gün Önce
  • Sağlık

No Touch Lazer Nedir?

Göze temas etmeden yapılan bir lazer tedavisi olan temassız uygulama, geleneksel yöntemlere göre daha güvenilir… Devamı...

% Gün Önce