Kategori: Ekonomi Manşet

MEB’deki ‘Çıraklık’ Düzenlemesi Esnafa Yaradı

TESK Genel Başkanı Palandöken, MEB’in çıraklık eğitimi ile ilgili hayata geçirdiği düzenleme ile ilgili olarak, yok olmaya yüz tutan mesleklerin yenide canlanacağını açıkladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı”nın, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşması ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Düzenleme ile birlikte çıraklık eğitiminin zorunlu ortaöğretim kapsamında değerlendirilmesinin çırak bulmakta zorluk yaşayan esnaf ve sanatkarı rahatlatacağını ifade eden Palandöken, esnaf ve sanatkarın uzun bir süredir çırak bulamadığını belitti.

Yeni düzenlemenin, ortaöğretim, ilköğretimdeki 4 yıllık zorunlu örgün ya da yaygın öğrenim veren mesleki ve teknik öğretim kurumları ile genel öğretim kurumlarının tamamını kapsayacağının altını çizen Palandöken, bu okul ve kurumlardan mezun olanlarda, bitirdikleri programın özelliğine göre diploma verileceğini hatırlattı.

Mesleki eğitim merkezinde eğitim gören öğrencilerin diploma salibi olabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen fark derslerini tamamlamaları gerektiğinin altını çizen TESK Başkanı Palandöken, bu düzenlemeyi uzun bir süredir istediklerini söyledi.

Palandöken, yasa ile aday çırak ve çırakların yanı sıra staj yapan mesleki ve teknik okul öğrencilerine ücretlerinin de işletmeler tarafından ödeneceğini sözlerine ekledi.

Paylaş

Son Konular

  • Diğer

Köpek Mamaları

Köpeklerin sağlıklı bir beslenmeye sahip olması hayatları boyunca sağlıklı ve mutlu kalmalarının temel özelliğidir. Ancak… Devamı...

% Gün Önce
  • Eğitim

Dünyanın En İyi Üniversiteleri (2023)

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması farklı kriterlere göre değişebilir, ancak genellikle akademik performans, araştırma etkinliği,… Devamı...

% Gün Önce
  • İnanç

Apateizm nedir?

Apateizm, inanç veya duygu olarak ilgi veya önem göstermemek, ilgisiz kalmak anlamına gelir. Bu, din… Devamı...

% Gün Önce
  • Keşfet

Uzak Doğulular neden çekik gözlüdür?

Uzakdoğulular genetik olarak çekik gözlü olabilirler. Bu genetik yapı, güneş ışığının zayıf olduğu bölgelerde görme… Devamı...

% Gün Önce
  • Manşet
  • Yararlı Siteler

Mavi Bisiklet film incelemesi

En İyi Film Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü, 53. Antalya Film Festivali'nde En İyi Senaryo… Devamı...

% Gün Önce
  • Sağlık

No Touch Lazer Nedir?

Göze temas etmeden yapılan bir lazer tedavisi olan temassız uygulama, geleneksel yöntemlere göre daha güvenilir… Devamı...

% Gün Önce