Öğretmen

Nasıl Öğretmen Olunur? Öğretmen Olma Aşamaları

Z

Nasıl öğretmen olacağınıza dair bilgi edinmek için öncelikle öğretmenlik mesleğini istediğinizden emin olmalısınız. Peki nasıl emin olunur? Öğretmenlik sabır gerektiren bir meslek olduğu için öğrencilerle iletişim kurarken, ders anlatırken, anlaşılmayan konuyu ve soruyu tekrarlarken, velilerle iletişim kurarken ve daha birçok alanda mutlaka sabırlı olmalısınız. Kendinize güveniyor, bu mesleği seviyorsanız zaten sabırlı bir bireysiniz. O halde öğretmen olma aşamaları ile hayalinizdeki mesleğe kolay yollardan verimli bir program ile ulaşın.

Öğretmen Olma Aşamaları

1) Öğretmenliği hayatınızın her alanında kullanmak için bol bol kitap okuyun

Hangi branş öğretmeni olursanız olun sadece o branşta değil hayatın her alanında gelişim göstermek istiyorsanız mutlaka kitap okuyunuz.

 

2) Lise birinci ve ikinci sınıfta ortalamanızı yüksek tutun

Lise birinci ve ikinci sınıfta ortalamayı yüksek tutmak YKS birinci basamak sınav için oldukça önemlidir. Herkesin ortak olarak girdiği bu sınavda eleme yapacak tarzda sorular dokuzuncu ve onuncu sınıf sorularından sorulmaktadır.

 

3) Lise üçüncü ve dördüncü sınıfta konu tekrarı ve soru çözümü ile pekiştirme yapın

Kendi alanınızda en iyi üniversiteyi kazanmak istiyorsanız mutlaka lise üçüncü ve dördüncü sınıfta yoğun bir şekilde tekrar yapın ve test çözümü ile konuları pekiştirin.

 

4) İyi bir üniversitede okumak için çok çalışın

Sadece okul zamanında değil yaz tatillerinde de çok çalışın. İyi bir üniversite okumak istiyorsanız hayatınızın her döneminde çok çalışın.

 

5) İstediğiniz öğretmenlik dalını en iyi üniversiteden normal üniversitelere doğru inen tercih listesi oluşturun

Üniversiteden üniversiteye göre alınan eğitimler arasında fark vardır. İyi bir üniversitede okumak sizi donanımlı bir birey yapar. O halde tercih sıranızın başlarında iyi üniversiteler yer almaktadır.

 

6) Yükseköğrenimi başarı ile tamamlayın

Yükseköğrenimde ortalamanızı yüksek tutun ve bölüm içerisinde ilklerde yer alan bir sıralamaya sahip olun. Bu sizin derslerdeki başarınızı gösteren önemli bir delildir. Özel sektör de not ortalamınızı dikkate alabilir. Sizi diğer başvuruda bulunan bireylerden ayıran temel özellik not ortalamanız olabilir.

 

7) Üniversite yıllarınızda ve mezun olduktan sonra KPSS çalışarak kamuya atanabilirsiniz

Kamuda öğretmenlik yapmak istiyorsanız üniversite eğitiminizin üçüncü ve dördüncü yılında mutlaka ders çalışınız. Böylelikle mezun olduktan hemen sonra atama isteyebilir ve kısa süre içerisinde bir kamu kuruluşuna atanabilirsiniz. Atamada avantajınızın olmasını istiyorsanız branş bazında sıralamanız yüksek olmalıdır. Böylelikle en çok istenilen pozisyona yüksek puanlı bir birey olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

 

8) Özel eğitim veren kurum ve kuruluşlara başvuru yapabilirsiniz.

Kamuya atanmak istemiyorsanız ya da kamuya atama gerçekleşene kadar özel bir okulda çalışmak istiyorsanız CV ile başvuruda bulunabilirsiniz.

 

Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadardır?

Öğretmenlik maaşı kamuda 5 bin liradır. Özel sektörde ise kurumdan kuruma değişse de alt sınır 3 bin lira üst sınır ise 15 bin liradır.

 

Öğretmenlik Mesleği Zor mudur?

Öğretmenlik aslında zor bir meslek değildir çünkü sevgi ile yapıldıkça ve temelinde bilgi oldukça her zaman kolay bir meslektir. Sizin bilginize ihtiyacı olan öğrenciler yaş olarak sizden küçük bireyler olduğu için onlara yaklaşırken sevgi ve saygı ile yaklaşmalısınız. Öğretmenini seven her öğrenci dersi de sever ve konuları anlamakta herhangi bir zorluk çekmez.

Öğretmenlik mesleğinin zor yanı bir sürü öğrenciyi aynı anda idare edebilmektir. Bu yüzden her zaman sevilen bir öğretmen olmak öğrencilerin sizi ciddiye alma konusunda zorlular yaşatabilir. Bu yüzden saygı çerçevesi içerisinde sevginizi gösterirseniz öğrenciler uygun davranışlarda bulunacaklardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir