Kategori: Gündem Manşet

Üniversite Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Üniversite tercihleri için kılavuz Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin İnternet sitesinde yayımlandı.

Üniversite tercihleri için kılavuz Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin İnternet sitesinde yayımlandı. Tercihler 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM’nin İnternet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM’nin İnternet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

Kılavuza göre, adaylar tercihlerini 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra  tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içerisinde “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden değişiklik yapılabilecek.

Tercih işlemi tamamlayan adayların  “https://ais.osym.gov.tr” İnternet adresinden tercih bilgilerinin kontrol etmeleri  ve yazıcıdan tercih listesinin bir çıktısını almaları ve saklamaları gerekiyor.

2017-YGS’ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini İnternetten bireysel olarak yapacaklar.

Kılavuzda yüksek öğrenim programları ile ilgili tüm bilgiler bulunmakta. 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na bu adresten ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Son Konular

  • Diğer

Köpek Mamaları

Köpeklerin sağlıklı bir beslenmeye sahip olması hayatları boyunca sağlıklı ve mutlu kalmalarının temel özelliğidir. Ancak… Devamı...

% Gün Önce
  • Eğitim

Dünyanın En İyi Üniversiteleri (2023)

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması farklı kriterlere göre değişebilir, ancak genellikle akademik performans, araştırma etkinliği,… Devamı...

% Gün Önce
  • İnanç

Apateizm nedir?

Apateizm, inanç veya duygu olarak ilgi veya önem göstermemek, ilgisiz kalmak anlamına gelir. Bu, din… Devamı...

% Gün Önce
  • Keşfet

Uzak Doğulular neden çekik gözlüdür?

Uzakdoğulular genetik olarak çekik gözlü olabilirler. Bu genetik yapı, güneş ışığının zayıf olduğu bölgelerde görme… Devamı...

% Gün Önce
  • Manşet
  • Yararlı Siteler

Mavi Bisiklet film incelemesi

En İyi Film Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü, 53. Antalya Film Festivali'nde En İyi Senaryo… Devamı...

% Gün Önce
  • Sağlık

No Touch Lazer Nedir?

Göze temas etmeden yapılan bir lazer tedavisi olan temassız uygulama, geleneksel yöntemlere göre daha güvenilir… Devamı...

% Gün Önce