Kategori: Manşet SGK

4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi

Belirli koşullarla bir kamu kuruluşunda çalışan  kişi, yine belirli koşulları yerine getirip belirlenen süreyi tamamladığında emekli olmaya hak kazanır.

Bu hak ediş şüphesiz kanunların çerçevesi içinde işverenin öngördüğü koşulları yerine getirmekle olur. En az belirlenen süre ve yaşı dolduran 4C çalışanı emekli adayı öncelikle kurumuna başvurmak gerekli izni aldıktan sonra  işverenin vereceği belgelerini sosyal güvenlik kurumuna ibraz etmekle bu işi başlatmak durumundadır.

Gerekli belgeleri ilgili sosyal güvenlik kurumuna ileten emekli adayı işleminin ne aşamada olduğunu kolaylıkla takip edebilmekte, bunun için belirli basit bir yol  izlemektedir.

 

Evrak Takibi Süreci

4C emeklilik işlemlerinde evrak takibi için izlenecek yol şöyledir. En başta emekli adayının bir E-Devlet şifresi olmalıdır şayet bu şifresi yoksa en yakın bir merkez PTT şubesine gidip bu şifresini edinmelidir.

Bu şifreyi alan emekli adayı sosyal güvenlik kurumunun; emekli sandığı evrak takibi bölümünün ilgili linkini tıklayarak, 4 C emeklilik işlemleri evrak takibi bölümüne girerek ve sorulan, “kimlik bilgilerini doğrula” sayfasını doldurarak emeklilik işlemlerinin hangi aşamada olduğunu kolayca görecektir.

Bunun dışında E -DEVLET üzerinden emeklilik evrak takibi işlemini aynı yolu izleyerek yapabilecektir.

 

Yaş Zorunluluğu

Yine 4 C emeklilerinde de belirlenen yaş haddi dikkate alınarak başvurular yapılmaktadır. Yaşı gelmeyen emeklilerin prim gün sayıları dolsa bile, emekli olamaya hak kazanamazlar.

Paylaş

Son Konular

  • Diğer

Köpek Mamaları

Köpeklerin sağlıklı bir beslenmeye sahip olması hayatları boyunca sağlıklı ve mutlu kalmalarının temel özelliğidir. Ancak… Devamı...

% Gün Önce
  • Eğitim

Dünyanın En İyi Üniversiteleri (2023)

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması farklı kriterlere göre değişebilir, ancak genellikle akademik performans, araştırma etkinliği,… Devamı...

% Gün Önce
  • İnanç

Apateizm nedir?

Apateizm, inanç veya duygu olarak ilgi veya önem göstermemek, ilgisiz kalmak anlamına gelir. Bu, din… Devamı...

% Gün Önce
  • Keşfet

Uzak Doğulular neden çekik gözlüdür?

Uzakdoğulular genetik olarak çekik gözlü olabilirler. Bu genetik yapı, güneş ışığının zayıf olduğu bölgelerde görme… Devamı...

% Gün Önce
  • Manşet
  • Yararlı Siteler

Mavi Bisiklet film incelemesi

En İyi Film Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü, 53. Antalya Film Festivali'nde En İyi Senaryo… Devamı...

% Gün Önce
  • Sağlık

No Touch Lazer Nedir?

Göze temas etmeden yapılan bir lazer tedavisi olan temassız uygulama, geleneksel yöntemlere göre daha güvenilir… Devamı...

% Gün Önce