Kategori: Manşet Memurlar Öğretmen

Memur Öğretmenler “Öğretmenlik” Haklarını İstiyor

Kamu personeli olarak çalışan ancak Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrolarına geçişlerinde KPSS puanı istenen memur öğretmenler öğretmenlik haklarını istiyor.

Kamu personeli olarak çalışan ancak Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrolarına geçişlerinde KPSS puanı istenen memur öğretmenler öğretmenlik haklarını istiyor. Özellikle 5 bin dershane ve etüt merkezi personelinin sınavsız olarak MEB’e öğretmen olarak atanmalarından sonra memur öğretmenler büyük bir hayal kırıklığına uğramış durumda.

Devlet kurumlarda kadrolu olarak çalışan öğretmenlik mezunu personellerin, dershane çalışanlarının sınavsız olarak öğretmenlik kadrolarına atanmalarına rağmen kendilerinden 2. bir KPSS puanı istenmesine tepki gösteriyor.

KPSS puanıyla yüzbinlerce adayı geçerek memur olarak atanan öğretmenlik mezunu çalışanlar kamuoyunda “memur öğretmenler” olarak anılmaktalar. Asıl meslekleri olan öğretmen olan ancak devlet kadrolarında başka işlerde çalışan memur öğretmenler, kendi alanları olan öğretmenlikte yıllarca aldıkları eğitimin karşılığını vermek istiyor. 2012 yılına kadar kurumlar arası geçişle asıl meslekleri olan öğretmenliğe geçebilen memur öğretmenler o tarihten itibaren bu mağduriyeti yaşadıklarını dile getiriyorlar. KHK’lar ile dershane personellerine sınavsız öğretmenlik hakkı tanınırken kendilerinin unutulmuş olmalarına tepki göstererek önceden olduğu gibi yine kurumlar arası geçişle “Memur öğretmenlere” öğretmenliğe geçiş hakkının verilmesini istiyorlar.

Yorumlar

    • Allah razı olsun bu haberi yapanlardan, inşallah sesimizi duyarlar dersane öğretmenleri ve 2014 sonrası memurlardan sonra bizi es geçerlerse gerçekten kahroluruz.

  • Çok teşekkür ederiz sesimizi duyup bizi anlayıp bize destek oldugunuz için. .

    • Zamaninda zorlami memuruyete muracat ettirdiler.kendi isteginle gidip basvurdun ve atandin.simdi be hakki

      • Berna galiba sen başarının ne demek olduğunu bilmiyorsun.Bizim gibi yüksek kpss paunaları almış ve memur olamuş sonrasında eğitimini tamamlamış ya da bölümünde alım olmadığı için memuriyet tercih etmiş kişilere sataşmadan önce hayatında birkez olsun bir başarı gösterip git kpss'ye çalış, belki memur olabilirsin.

  • #MemurÖgretmenlere Atama istiyoruz. 4 yıllık hasret bitsin. Sınıflara geri dönmek istiyoruz

      • sen önce kpss ye gireceksen 657 sayılı kanunu iyice bir ezberler.çok soru çıkar kpss de 657 sayılı kanundan.657 sayılı kanunda memurlar yaklaşık 50 yıldır kurumlararası geçiş hakkına sahiptirler.bak öğrenmiş oldun.haydi ders çalışmaya.bizim zaten kadromuz var.biz kurum değişikliği istiyoruz.

      • Daha bir sınav kazanamamış.Çalışmakta gözü olmayan insanların bizlere karşı çirkin tutumları.Bizler yani memur öğretmenler sonuna kadar hakettik ki zaten 2012 öncesi varolan bir hakken elimizden alınmıştı.

  • Tabikide insanlar sinava girmiş atanmis tekrar sınava girmek gerektiğini soyluyorlar zaten hak edilmiş bi memurluk var ortada sadece okudugumuz bölüm işini yapmak istiyoruz ülkemizin zor zamanlarında ekonomiye yük olmadan öğretmen açığını kapatacak memur öğretmenlik yapacak 11 bin memur var bunların rasyonel bir şekilde kullanarak maliyeye yük olmadan öğretmen açığını kapatmak en gerçekçi yaklaşım olacaktır sesimizi duyurdgunu iicn tesekurler umdumuz devlet büyüklerimizin sen bizi farketmesi

    • Sevgili kardeşim maliyeye yük olmadan söyleminiz,yani yeni öğretmen ataması yapılmadan öğretmen kadrolarına geçiş istiyorsunuz ve 11 bin kişisiniz. ..Peki sizlerden boşalan memur kadrolarına tekrardan memur ataması yapılması olacak bu maliye Bakanlığı na yine ek külfet getirmeyecek mi.11 bin memur açığını nasıl kapatacaksınız. .Peki bu halihazırda bekleyen onca eğitim fakültesi mezunu arkadaşlar nolacak. .onlar mı memur olsun.bu kısır döngü yüzden bırakalım. şu anda memur olmak isteyen maaşım olsun isteyen onca insan varken ,siz devlet memuru olduğunuza şükredin. Dersane öğretmenlerı konusunda hakısının, KPSS ye girip öyle mülakata alınmaları daha hakkaniyetli olurdu.

  • Memur öğretmenlerin hakkı verilsin artık. Sadece hakkımızı istiyoruz. Zaten yüksek kpss ile atandık. Dersaneciler kpss ye bile girmeden atandılar.

  • sesimize kulak verip haberi yayinladiginiz icin tesekkur ederiz.11 yildir yasadigim magduriyetin giderilmesini istiyorum.kpss zorla girmedik elbette ancak hicbirimiz bos puanlarla degil 90 puanla atandik simdi zorla mi girdiniz kpss ye diyen arkadaslar kendileri girip kazansaydilar

Paylaş

Son Konular

  • Diğer

Köpek Mamaları

Köpeklerin sağlıklı bir beslenmeye sahip olması hayatları boyunca sağlıklı ve mutlu kalmalarının temel özelliğidir. Ancak… Devamı...

% Gün Önce
  • Eğitim

Dünyanın En İyi Üniversiteleri (2023)

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması farklı kriterlere göre değişebilir, ancak genellikle akademik performans, araştırma etkinliği,… Devamı...

% Gün Önce
  • İnanç

Apateizm nedir?

Apateizm, inanç veya duygu olarak ilgi veya önem göstermemek, ilgisiz kalmak anlamına gelir. Bu, din… Devamı...

% Gün Önce
  • Keşfet

Uzak Doğulular neden çekik gözlüdür?

Uzakdoğulular genetik olarak çekik gözlü olabilirler. Bu genetik yapı, güneş ışığının zayıf olduğu bölgelerde görme… Devamı...

% Gün Önce
  • Manşet
  • Yararlı Siteler

Mavi Bisiklet film incelemesi

En İyi Film Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü, 53. Antalya Film Festivali'nde En İyi Senaryo… Devamı...

% Gün Önce
  • Sağlık

No Touch Lazer Nedir?

Göze temas etmeden yapılan bir lazer tedavisi olan temassız uygulama, geleneksel yöntemlere göre daha güvenilir… Devamı...

% Gün Önce