Kategori: Manşet Sınavlar

TEOG Mazeret Sınavında İlk Gün Oturumları Tamamlandı

MEB’in ortaokul 8’inci sınıflara uyguladığı TEOG birinci dönem oturumlarına katılamayan öğrenciler için düzenlediği mazeret sınavlarının ilk gün oturumları sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ortaokul 8’inci sınıftaki öğrencilere yönelik olarak uyguladığı 23-24 Kasım tarihlerindeki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) birinci dönem oturumlarına mazeretleri nedeni ile katılamayan ve geçerli bir nedeni olan öğrencilere yönelik düzenlenen “mazeret sınavları”nın ilk gün oturumları yapıldı.

TEOG mazeret sınavları kapsamında bugün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları gerçekleştirildi. Yarı ise Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil oturumları yapılacak.

Mazeret sınavlarına Fen bilimlerinden 4 bin 80,  T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 4 bin 277, yabancı dilden 3 bin 900 öğrenci girecek.

Fen bilimleri sınavı Saat 09.00’da, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.10’da,  yabancı dil sınavları ise saat 11.20’de başlayacak.

Oturumlar saat 12.00’de sona erecek. Mazeret sınavına giren adaylara, her dersten 20 soru yöneltilecek ve cevaplandırmaları için 40 dakika süre tanınacak.

MEB, kasım ayında yapılan TEOG ortak sınavları sonrasında okul müdürlükleri aracılığıyla mazeretlerini önceden belirten öğrencilerin bilgilerini e-okul sistemine işlemişti. TEOG mazeret sınavları yurtiçinde 183, yurtdışında bir merkezde gerçekleştiriliyor.

Paylaş

Son Konular

  • Diğer

Köpek Mamaları

Köpeklerin sağlıklı bir beslenmeye sahip olması hayatları boyunca sağlıklı ve mutlu kalmalarının temel özelliğidir. Ancak… Devamı...

% Gün Önce
  • Eğitim

Dünyanın En İyi Üniversiteleri (2023)

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması farklı kriterlere göre değişebilir, ancak genellikle akademik performans, araştırma etkinliği,… Devamı...

% Gün Önce
  • İnanç

Apateizm nedir?

Apateizm, inanç veya duygu olarak ilgi veya önem göstermemek, ilgisiz kalmak anlamına gelir. Bu, din… Devamı...

% Gün Önce
  • Keşfet

Uzak Doğulular neden çekik gözlüdür?

Uzakdoğulular genetik olarak çekik gözlü olabilirler. Bu genetik yapı, güneş ışığının zayıf olduğu bölgelerde görme… Devamı...

% Gün Önce
  • Manşet
  • Yararlı Siteler

Mavi Bisiklet film incelemesi

En İyi Film Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü, 53. Antalya Film Festivali'nde En İyi Senaryo… Devamı...

% Gün Önce
  • Sağlık

No Touch Lazer Nedir?

Göze temas etmeden yapılan bir lazer tedavisi olan temassız uygulama, geleneksel yöntemlere göre daha güvenilir… Devamı...

% Gün Önce