Diğer, Kadın, Örgü Modelleri

2018 Lif Modelleri, Anlatımlı Lif Örnekleri

2Q==

Kolay işlenilmesi ve pratik olarak taşınması ve hemen bitmesi nedeni ile pek çok hanımın yaptıı kolay bir örgüdür. Çeyizlerinde vaz geçilmez ve göz bebeği olan lifler modası hiç geçmeyen en değerli nadide örgüdür. Şimdi sizlerle bir kaç şık olan lif modeli paylaşıyorum sizlerle.

1-Lila beyaz kalpli lif

Lila beyaz kalpli lif e1521333976860

Lila beyaz kalpli lif modelimizde iki rek iplik kullanılmıştır.Örülmesin de ise numara örgü tığı kullanılmıştır. Bu lifimizde her bir parça ayrı işlenimiş olup sonradan birleştirilmiştir. İlk olarak 10 cm zincir çekip üzerine fıstık yapıyoruz.İlk bölümün yarısına gelince eksilme yapıp örgümüzü işliyoruz. Son olarak tığla kenar suyu yapıp tüm parçaları birleştirip lifimizi oluşturuyoruz.

2-Yeşil lif modeli

Yesil lif modeli
Yeşil lif modelimiz üç renk iple yapılmıştır. Örta kısımdan yine işlemeye başlıyoruz. 8 cmlik bir zincir çekip kare şekilde yeşil bölümü yapıyoruz. Daha sonra üçgen şekilde diimleri yapıp 4 sıra kenar suyu yaparak lifi tamamlıyoruz.

3-Yuvarlak çiçekli lif

Yuvarlak cicekli lif
Lif modelimizi 8 numara örgü tığı ile işliyoruz. Limizde yeşil pembe tonları ve beyaz iplik kullanıyoruz. İlk olarak 5 adet zincir çekip küçük halka yapıyoruz. Daha sonra halka kapatıp içerisine 6 adet fıstık yapıyoruz.Daha sonra dnerek ve fıstık sayısı arttırarak lifimizi genişletiyoruz. Son olarak kenar suyunu yapıp lifimizi tatmlıyoruz.

4-Desenli lif

Desenli lif e1521334016349
Desenli lif modelimiz pembe ,beyaz ve yeşil ip ile yapılmıştır. İlk olarak beyaz iple uzunca bir zincir çekip üzerine fıstık yapıp örgümüze başlıyoruz. Salsıya geçtikten sonra renk geçişlerimizi yapıyoruz. Spn olarak kenar suyundan sonra lifimizi tamamlıyoruz.

5-Kare turuncu çiçekli lif

Kare turuncu cicekli lif
Lifimize 20 cmlik biz zincir çekip beyaz iple üzerine üçgen olacak şekilde fıstıklar yapıyoruz. Daha sonra düz şekilde işliyoruz. Çiçek motifini dalları ve bağcığını ayrı işleyip üzerine sonradan mone ediyoruz. Son olarak turuncu iple çerçeveleyip lifimizi kullanıma hazır hale getiriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir