Gündem, Manşet, Memurlar

2017 Memur Emeklilerine Güzellikler Getirecek

2Q==

7 Ocak 2015 tarihinde yapılan düzenleme ile hizmet süresi 30 yılı aşanlar için yapılan düzenleme yeniden gündemde. İşçilerin çalışmış oldukları yıl bazında kıdem tazminatı almaları, memurlarda da benzer bir uygulamayı gündeme getirmişti. Buna göre 30 yıl olanlara emekli ikramiyesi ödenmekteydi. Bu durum ile ilgili gerekli düzenleme memurlara emekli ikramiyesi 30 yılı aştığında dikkate alınmayacağı yönünde idi.

Yeni yapılan düzenleme ile artık memurlar kaç yıl çalışmışlıkları olursa olsun, emekli ikramiyesi alabiliyor. Bu durumda 30 yılın üzerinde çalışan memurlar için de emekli ikramiyesi gündeme gelmişti. 30 yılın üzerinde olan bir sene için derece ve kademesine göre 1500- 1400 TL ödeme söz konusu. Ancak 30 yıldan uzun sürelerde kapsama olmadığı için SGK yapılan başvuruları kabul etmemişti. Aynı şekilde konuya ilişkin dava açanlar ise ödemeye hak kazandılar.

Ek ikramiyeler için 1 yıl süre içinde SKG’ya başvurmak gerekiyor. Başvuru yapanların ikramiye ödemeleri, başvuru tarihinden sonraki 3.ayda, kalan kısmın olması durumunda faizi ile birlikte takip eden yılın aynı döneminde ödemeler yapılacak. Davaları sürenler ise başvuru yapılmış olarak sayılacaklar.

Bu şekilde emeklilere ödenecek olan ikramiye tutarı 5 bin TL civarına kadar çıkacak. Yeni yapılacak olan düzenleme ile bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması ön görülmüştü. Ancak darbe girişimi ve OHAL uygulamaları nedeni ile meclis gündemi hali hazırda yoğun. 2017 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı içinde birçok konu yer alıyor. Bu kanunda emeklilerin durumları da oylanacak. Yasanın çıkması durumunda 408 bin emekli memur bu şekilde 2 milyar TL ödeme alacak. Şimdi gözler meclisten geçecek torba yasanın onaylanmasında.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir