Gündem, Manşet

Özel Öğrenci Yurtlarında Yeni Dönem

9k=

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından da yeni yönetmelik hazırlanmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, yasanın en dikkat çekici maddelerinden birinin öğrenci yurtlarına ruhsat verme yetkisinin belediyelerden alınması ve Milli Eğitim Bakanlığı’na verilmesi olduğunu söyledi.

Düzenlemede “öğrenci yurtları” yerine “öğrencilere barınma hizmetleri veren kurumlar” ifadesinin kullanıldığını ifade eder Şamlıoğlu, yurtlarla ilgili mevcut yönetmeliğin kaldırılarak yerine “Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği”nin yürürlüğe girmesi için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Yeni yönetmelikte birlikte öğrencilere verilen barınma hizmetinin kalitesinde önemli ölçüde değişiklikler öngördüklerini vurgulayan Şamlıoğlu, öğrenci yurdu ibaresini eksik bulduklarını, bu nedenle de barınma hizmeti tabirini özellikle tercih ettiklerini söyledi. Bu kapsama öğrenci apartı, öğrenci stüdyo dairesi ve öğrenci pansiyonlarının da eklendiğini vurgulayan Şamlıoğlu önceleri belediyelerden alınan ruhsatla açılan bu yerlerin denetimi, gözetimi gibi tüm işlemlerinin MEB tarafından yürütüleceğini bildirdi.

Şamlıoğlu, yurt binalarının her yıl öğretim yılından önce tüm güvenlik kontrollerinin de yapılacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir