Açık Öğretim, Manşet, Memurlar, Sınavlar

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ve Bölümleri

Z

Açıköğretim, programları belli başlı devlet üniversitelerinde bulunmakta olup hem ÖSYM sınavı ile kazananlara hem de lisans/ önlisans mezunlarına ikinci üniversite fırsatı veren bir sistemdir. Diğer eğitim sistemlerine göre sanal ortamda gerçekleşmesinden dolayı farklılık göstermektedir. Sadece ara dönem ve dönem sonu sınavları fiziki olarak gerçekleşmektedir. Bu eğitime olanak tanıyan bölümler,  Atatürk Üniversitesi Açıköğretim sistemi kapsamında da bulunmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine Nasıl Kayıt Olunur?

Atatürk Üniversitesi kapsamında belirtilen bölüm ve kurallara göre sizin en uygun olanını tercih ettikten sonra kayıt için fazla bir işlem gerekmemektedir.  ÖSYM ya da ikinci üniversite kapsamında seçim yaptıysanız bilgileriniz YÖK tabanında yer alıyorsa başka bir belge talebi bulunmamaktadır. Fakat sistemde kaydınız yoksa ve ÖSYM ile geliyorsanız puan bilginiz, lise diplomanızın aslı gibidir şeklindeki örneği ve kimlik fotokopiniz gerekmektedir. Sonraki aşama ise kaydolacağınız Atatürk Üniversitesi Açıköğretim bölümleri kapsamında belirlenmiş olan harç ücretini bankaya yatırmanızdır. Bunun için size bir referans kodu verilecektir. Ardından işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Bölümleri?

Üniversite kapsamında bölümler lisans, önlisans ve lisans tamamlama olmak üzere üzere ayrılmıştır. Eğer ikinci üniversite kapsamında bu bölümlere başvuracaksanız önlisans mezunları onlisans, lisans mezunları ise lisans tercih etmek durumundadır. Ayrıca, öğrenciyken de ikinci üniversite bölümlerine başvurabilirsiniz. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim puanları üniversitelerin diğer bölümlerine göre daha düşük puanlıdır. Bu yüzden baraja oldukça yakın 200-300 arası puanlar almanız yeterli olacaktır. Önlisans kapsamında, acil durum ve afet yönetimi, bilgi yönetimi, çağrı merkezi hizmetleri, emlak ve emlak yönetimi, işletme yönetimi, reklamcılık, özel güvenlik ve koruma, sağlık kurumları işletmeciliği, adalet, çocuk gelişimi, bilgisayar programcılığı, halkla ilişkiler, lojistik, dış ticaret, bankacılık, ilahiyat bölümleri yer almaktadır. Lisans bölümlerinde ise dört bölüm bulunmaktadır. Bunlar; işletme, sosyal hizmetler, sosyoloji ve halkla ilişkiler ve tanıtım bölümlerini tercih edebilirsiniz.

Lisans Bölümleri

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans

İşletme

Sosyal Hizmet Lisans

Sosyoloji

Ön Lisans Bölümleri

Acil Durum ve Afet Yönetimi

Adalet

Bankacılık ve Sigortacılık

Bilgi Yönetimi

Bilgisayar Programcılığı

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

Çağrı Merkezi Hizmetleri

Çocuk Gelişimi

Dış Ticaret

Emlak ve Emlak Yönetimi

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İlahiyat

İş Sağlığı ve Güvenliği

İşletme Yönetimi

Lojistik

Özel Güvenlik ve Koruma

Reklamcılık

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Sosyal Hizmet Önlisans

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine Kimler Başvurabilir?

ÖSYM sınavlarına bağlantılı olarak ortaöğretimden mezun ve bu sınav kapsamında Atatürk Üniversitesi Açıköğretim bölümleri kapsamında bir tercih yapmış kişiler, önlisans/ lisans öğrencileri ya da mezunları bu bölümlere başvuru yapabilirler. Yabancı uyruklu öğrenciler eğer onlara özel yapılmış olan sınavlara girdilerse onlar da başvuru yapabilir. Ayrıca KKTC’li öğrenciler ve yurtdışında bir eğitim programından mezun olup Türkiye’de YÖK tarafından denklik almış öğrenciler de Atatürk Üniversitesi’nin programlarına başvuru yapabilirler. Diğer devlet üniversitelerinin Açıköğretim fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler de aynı bölümde olmamak kaydıyla bu bölümlere başvurabilmektedir.

GooglePlay     Kamudanses App Store

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir